Jag läser gärna och mycket men det är inte alltid så lätt att hitta människor att diskutera sin läsning med. Därför valde jag att under 2016 starta Facebook-gruppen Den digitala bokcirkeln, där lärare och bibliotekarier diskuterar ungdomsromaner som man läst tillsammans. Vissa diskussioner genomförs direkt i gruppen, andra som filmade videosamtal som läggs upp på min YouTube-kanal, Jenny Edvardsson. Är du intresserad av att delta i ett samtal är det bara att gå med i gruppen. Välkommen!

2017 fick Katarina Lycken Rüter och jag en idé. Varför inte starta en bokutmaning för året, med en utmaning per månad? Varje utmaning skulle handla om barn- och ungdomsböcker. Sagt och gjort. Vi startade #bou2017, Barn- och ungdomsboksutmaningen 2017, som en grupp på Facebook. Den har därefter fortsatt, först Barn- och ungdomsboksutmaningen 2018  sen Barn- och ungdomsboksutmaningen 2019  , Barn- och ungdomsboksutmaningen 2020. Sedan 2021 driver jag Barn- och ungdomsboksutmaningen på egen hand och du hittar årets utmaning via denna länk Barn- och ungdomsboksutmaningen 2023. Titta gärna in!

Tillsammans med före detta kollegan Marit Hammarland drev jag under flera år podden ”Sånt vi läser” (hette tidigare ”Wendespodden”). I podden delade vi med oss av lästips. Vi tipsade främst om ungdomslitteratur, om litteratur för Unga vuxna och vuxna. Även om podden inte längre släpper nya avsnitt går det bra att lyssna på de gamla!

Hösten 2019 hade Kristianstads kommun ett skolövergripande läsprojekt som jag var med och startade. Detta projekt har uppmärksammats både av kommunen och Radio Kristianstad. Du kan läsa mer om det här, 16-årsboken, ett läsprojekt över skolgränserna. Du kan också lyssna på en del av radioinslaget HÄR.