Jag läser gärna och mycket men det är inte alltid så lätt att hitta människor att diskutera sin läsning med. Därför valde jag att under 2016 starta Facebook-gruppen Den digitala bokcirkeln, där lärare och bibliotekarier diskuterar ungdomsromaner som man läst tillsammans. Vissa diskussioner genomförs direkt i gruppen, andra som filmade videosamtal som läggs upp på min YouTube-kanal, Jenny Edvardsson. Är du intresserad av att delta i ett samtal är det bara att gå med i gruppen. Välkommen!

2017 fick Katarina Lycken Rüter och jag en idé. Varför inte starta en bokutmaning för året, med en utmaning per månad? Varje utmaning skulle handla om barn- och ungdomsböcker. Sagt och gjort. Vi startade #bou2017, Barn- och ungdomsboksutmaningen 2017, som en grupp på Facebook. Den har därefter fortsatt , först #bou18 Barn- och ungdomsboksutmaningen 2018   och nu Barn- och ungdomsboksutmaningen 2019. Titta gärna in!

Tillsammans med kollegan Marit Hammarland driver jag podden ”Sånt vi läser” (hette tidigare ”Wendespodden”). I podden delar vi med oss av lästips. Vi tipsar främst om ungdomslitteratur, om litteratur för Unga vuxna och vuxna. Lyssna gärna!