Mina föreläsningar och mitt arbete som lärare har uppmärksammats i media. Du kan t ex läsa om min föreläsning på SETT våren 2015 på Skolvarlden.se, Lässtrategier på gymnasiet, om mitt arbete med läsning och litteratur på mtm.se/skola, Läsning och språkutveckling knyter samman alla ämnen och om mitt digitala arbetssätt på horisonten.io, Jenny Edvardssons digitala arbetssätt gör att fler elever når målen.

Mitt arbete med novellsamtal finns beskrivit i en artikel från Alfa, Nya lösningar väcker läslusten. Min föreläsning från SETT Syd hösten 2015 finns fint sammanfattad på reflex.folkbildning.net, Jenny, Aidan och Judith – om boksamtal i Kristianstad. I tidskriften Framsidan finns en artikel om mitt arbeta för att försöka skapa en undervisning där alla kan delta, Pris till inspirerande lärare.

Under 2016 startade jag FB-gruppen ”Den digitala bokcirkeln” och ett reportage om detta finns att läsa på horisonten.io, #Dela digitalt – utvidgat kollegialt lärande när det är som bäst.

December 2016 sändes Lärlabbets Samtala om texter, där jag medverkar och samma månad deltog jag i Anna och Philips lärarpodcast, avsnitt 88: Försteläraren Jenny Edvardsson: ”Från lärare, till rektor och tillbaka som lärare igen”. Under våren 2017 fick jag möjlighet att delta i UR:s programserie Nationen.

I december 2016 intervjuades jag av Kristianstadsbladet i samband med boksläppet av Mötet med texten. Inkluderande undervisning. Intervjun går att läsa här, Hon gör pojkar till läsare.

I samband med Svenska Akademiens svensklärarpris var jag på P4 Radio Kristianstad , jag intervjuades i Norra Skåne, Jenny tilldelas Akademiens svensklärarpris och i 24Kristianstad, Lärare på Wendes prisad.