Mina föreläsningar och mitt arbete som lärare har uppmärksammats i media. Du kan t ex läsa om min föreläsning på SETT våren 2015 på Skolvarlden.se, Lässtrategier på gymnasiet och om mitt arbete med läsning och litteratur på mtm.se/skola, Läsning och språkutveckling knyter samman alla ämnen.

Mitt arbete med novellsamtal finns beskrivit i en artikel från Alfa, Nya lösningar väcker läslusten. Min föreläsning från SETT Syd hösten 2015 finns fint sammanfattad på reflex.folkbildning.net, Jenny, Aidan och Judith – om boksamtal i Kristianstad. I tidskriften Framsidan finns en artikel om mitt arbeta för att försöka skapa en undervisning där alla kan delta, Pris till inspirerande lärare.

Under 2016 startade jag FB-gruppen ”Den digitala bokcirkeln”. I september 2018 skrev Tidningen Gymnasiet om bokcirkeln under rubriken Delad läsglädje.

December 2016 sändes Lärlabbets Samtala om texter, där jag medverkar och samma månad deltog jag i Anna och Philips lärarpodcast, avsnitt 88: Försteläraren Jenny Edvardsson: ”Från lärare, till rektor och tillbaka som lärare igen”. Under våren 2017 fick jag möjlighet att delta i UR:s programserie Nationen.

I december 2016 intervjuades jag av Kristianstadsbladet i samband med boksläppet av Mötet med texten. Inkluderande undervisning. Intervjun går att läsa här, Hon gör pojkar till läsare.

I samband med Svenska Akademiens svensklärarpris var jag på P4 Radio Kristianstad , jag intervjuades i Norra Skåne, Jenny tilldelas Akademiens svensklärarpris och i 24Kristianstad, Lärare på Wendes prisad.

Mitt arbete med litteratur och läsning har gjort att jag vid några tillfällen fått delta i radioprogram. Här finns ett klipp från Sveriges Radio som handlar om hur jag arbetar med text i klassrummet, Svenskläraren Jenny Edvardsson samlar svenska historiens bästa läsupplevelser. Här finns ett annat klipp som handlar om varför barn och unga bör läsa böcker, Nationaldagsmorgon om varför alla barn och unga borde läsa minst en bok under sommarlovet. Under vecka 44 2018 blev jag intervjuad av Radio Kristianstad om Läslovet.

Under Bokmässan 2018 fick jag möjlighet att moderera ett samtal mellan Melody Farshin och Christina Herrström. Samtalet hade titeln Könsroller och identitet i ungdomsromanen och finns numera att se HÄR. Jag har också fått möjlighet att delta i flera UR-inspelningar. Du hittar dem HÄR.

Hösten 2020 intervjuades jag av Kristianstadsbladet ”Hitta tid till läsning…”. I samband med Läslovet 2021 intervjuades jag i Kristianstadsbladet, ”Passa på att läsa högt för varandra under Läslovet!”. och likaså i samband med Världsbokdagen ”Böcker är bildning och underhållning…”.

Under 2022 deltog jag i några olika radiosändningar. Jag fick möjlighet att boktipsa inför Läslovet och jag pratade böcker och läsning med Erik Blix den 25 september. Boktipsade gjorde jag också i Kristianstadsbladet i artikeln Ungdomsböcker att upptäcka. I samma tidning intervjuades jag om min barnbok Den försvunna staven.