Att läsa gör jag gärna. Det blir mycket barn- och ungdomslitteratur men också deckare och andra romaner. Min läsning försöker jag på olika sätt bokföra. Jag skriver läsdagbok men utöver det har jag de senaste åren också börjat arbeta med Google Maps. Jag skapar kartor över min läsning. Min första utmaning var att läsa böcker från så många länder som möjligt och till denna utmaning skapades kartan ”Jennys bokatlas”.

 

Min andra utmaning är att läsa debutanter från världens alla länder. Denna utmaning finns att se i ”Jenny läser debutanter” och den pågick under 2017.

2018 års utmaning var att helt enkelt bara att sammanställa all min läsning i en karta.

2019 års läsutmaning är att försöka läsa mer sakprosa men också böcker från fler länder än vad jag gjorde under 2018.

Under 2020 ska jag läsa böcker från mer än 50 länder. Det är en svår utmaning, inte minst då jag vill läsa böcker som intresserar mig och inte bara välja en bok för att kunna bocka av ett land. Vi får se hur det går. Följ mig gärna!

Sedan 2021 försöker jag dela med mig av min läsning på Instagram, @jennypedagog. Under 2021 använde jag hashtaggen #jennysläsning2021, under 2022 använde jag #jennysläsning2022 och i år använder jag #jennysläsning2023. Ibland glömmer jag dock bort att tagga.

En ny utmaning för 2023 är att börja använda TikTok mer frekvent. Ett officiellt konto är skapat och du kan numera följa mig i mitt boktipsande även här, @jennypedagog.